A közúti közlekedés legfontosabb, jó és okos döntéseket hozó szereplője a gépkocsivezető, akit erre a veszélyes feladatra jól fel kell készíteni.
 

Harmincezer forintot érhet a sáros rendszámtábla

(2009-07-21 09:00:00)

Harmincezer forintot érhet a sáros rendszámtábla
A közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet tervezett módosítása szerint a rendőrök a sáros vagy leolvashatatlanul koszos rendszám miatt is bírságolhatnak szeptembertől.

Szeptember 1-jétől megbírságolhatják a rendőrök azt, akinek sáros vagy leolvashatatlanul koszos a rendszámtáblája. Értesüléseink szerint hamarosan a kormány elé kerül a közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet módosítása. A gyorshajtásért való objektív felelősség tavalyi bevezetése után a rendőrség Louis Vuitton Outlet azt tapasztalta, hogy a bírság kikerülésére sokan leszerelik a rendszámtáblát, így a sebességmérő New style Borse Louis Vuitton are here.fotójáról nem derül ki, hogy kié az autó, kinek kell kifizetnie a több tízezres bírságot. A rendszám eltávolítását már tavaly szabálysértéssé minősítették, amiért 20-30 ezer forintos bírság szabható ki. Ezt követően a közúti ellenőrzések során a rendőrök egyre gyakrabban találkoztak olyan autókkal, amelyek rendszámtábláját sár Louis Vuitton UK vagy más szennyeződés tette a lézerleolvasó számára felismerhetetlenné. A kormányrendelet szerint a jármű üzemben tartója a jövőben indulás előtt köteles lesz meggyőződni a rendszámtábla tisztaságáról. „A hatósági jelzést (rendszámtáblát) a járművön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotbanUgg Boots UK kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy az üzemben Ugg Boots tartó által jogosulatlanul eltávolítani tilos" – áll a rendelet tervezetében. A javaslat szerint ilyen járművel a közlekedésben nem szabad részt venni. Tilos az utakra kihajtani olyan járművel is, amely az utat és annak „tartozékait" rongálja Pandora Jewellery  vagy szennyezi. Azaz az eddiginél egyértelműbben büntethető lesz, ha valaki sarat hord fel a főutakra. A kormányrendelet előírja azt is, hogy a jövőben nem­csak rendőrök állíthatják meg a közlekedőket, hanem „a jelzőőr vagy a polgárőr jelzőtárcsával vagy – feltartott, illetőleg vasúti átjárónál az úttesten állványra helyezett – piros fényű lámpával adott jelzésére meg kell állni".

A rendelet az értelmezési viták kikerülésére egyértelművé teszi a közúti Cheap Ugg Boots UK jelzőtáblák elhelyezését: azokat az út jobb oldalán kell kihelyezni. Új előírás, hogy kerékpárúton legfeljebb 30 kilométeres, gyalog- és kerékpárúton legfeljebb 20 kilométeres sebességgel szabad közlekedni. A kerékpárosok az úttesten csak a jobb szélre húzódva, Cheap Ugg Bootsha az útpadka erre alkalmas, akkor azon közlekedhetnek.

Népszava